boria

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

RZP II.

Blíži sa koniec roka,a aj koniec poskytovania služieb niektorých prevádzkovateľov  ZZS v jednotlivých regiónoch. Média a rôzne vyhlásenia rezonujú ušiam všetkých záchranárov ktorých sa to týka. Záchranár sa stal rukojemníkom systému, Zajacové sľúbené platy 30.000 sk sú len snom. Realita je koho "mundúr" oblečiem a či vôbec niečo na seba oblečiem?? Hospodárska kríza stúpa a je aj tu. Kto by chcel byť vedení na úrade práce len preto že je zmena prevádzkovateľa?? Nezáleží na farbe oblečenia alebo na názve firmy, ale aby sa pokračovalo ďalej v takých kvalitných ak nie ešte lepších službách občanom ktorý 155 vytočia. Nech to celé dopadne akokoľvek, vždy a v každom prípade ide o človeka či na lôžku alebo vedľa lôžka!! Skúste sa zamyslieť koho by to bavilo každé 4 roky tŕpnuť , a s obavami očakávať koniec ďalšieho štvorročného obdobia??

Len tak. | stály odkaz

Komentáre

  1. Teda, nevím, jestli si myslím správně, Borisu.
    Jestli je to Rychle záchranná služba , tak tomu rozumím. Protože jsem tu byl první za anděla strážnýho:-))
    Ale i u nás se vedou debaty, že načo, aj tak jednou umřít musí a takový podobný témata se probíraj!
    Podle mně je to vo pocitu poslání!
    Vážím si všech, co někoho zachráněj, to je absolut mimo dišput.
    Jen bych rád, skutečně rád věděl, naprosto přesně, jestli, až to se mnou flákne, budete u mně do čtvrt hodiny. A nemusí to bejt zrovna v Blavě, ráno vo půl desátý.
    Protože, někde jsem si přečetl, ale to jsem byl ještě malej, už si to ani moc nepamatuju, že mozek vodumírá po třech minutách.
    Tak máte dvanáct minut k dobru, né? A to je moje dobrá správa pro všechny!
    publikované: 15.09.2009 14:29:36 | autor: Mito (e-mail, web, autorizovaný)
  2. ahoj Mito
    Vieš milý bratku, najlepšie je odpadnúť v zdravotníckom zariadení :-) alebo na miestach ( a tie sú iba v zahraničí:-( ) kde sa nachádza AED prístroj - externý automatický defibrilátor ktorý naštartuje ak detekuje defibrilačný rytmus výboj a tvoje srdce naskočí. Podstatné však je aby laik ktorý tam pri tebe bude :-) mal znalosti základnej resuscitácie CPR. Lebo ako dobre vieš potrebuješ niečie ruky čo ten prístroj aktivujú ( alebo robia masáž) a ústa ktoré budú do teba dýchať. A mozgovým bunkám stačí 5 min. deficit kyslíka a majú stým bytostný problém:-) Nech je dojazd ZZS 15min. či 10 min. je to o tom čo robia ľudia okolo neho. U vás v Čechách je myslím aj možná asistencia cez 155 a dotyčný je krok za krokom poučený ako má postihnutému v bezvedomí ak nedýcha a ne má pulz pomôcť. Ale potom je tu potreba dodať či ten volajúci má na to guráž?? Ale môj príspevok nebol o PP ale o fakte ktorý sa deje u nás na SR. Bytostne sa dotýka ľudí ktorý pre tú prácu žijú a momentálne nevedia ako to bude po novom roku.
    publikované: 15.09.2009 15:06:14 | autor: lackovicboris (e-mail, web, autorizovaný)
  3. neprijemna situacia,
    to by asi nebavilo nikoho...:-(
    publikované: 15.09.2009 16:13:25 | autor: bonnie (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014