boria

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

ruženec.

Ruženec
Som katolík a veriaci. Ako som duchovne dospel ma táto šnúrka gorálok- ruženec sprevádza neustále. Nosím ho stále pri sebe vo vačku. Vlastním drevený, je prírodný a príjemný na dotyk keď preberám zrnká. V medžugorských zjaveniach Gospa odporúča sa modliť až tri ružence denne. Priznám sa ja stihnem iba jeden. Vždy sa ho modlím na začiatku dňa, cestou do práce alebo z práce a neuveríte cesta trvá toľko koľko ruženec. Nemám len pät - desiatkový ruženec vo vačku ale aj prsteň na ruke. Na ruke ho nosím hneď vedľa prsteníka na ľavej ruke, teda hneď vedľa obrúčky. Spájam obrúčku - manželstvo a modlitbu ruženca. Je to predsa o láske, nie?? Ako hovorí moja krstná mamka ak ťa zrazí auto alebo ťa nájdu na ulici a nebudú ťa poznať aspoň podľa ruženca budú vedieť že si katolík. A ja chcem aby pri nebezpečenstve smrti bolo o mňa postarané ako o kresťana - katolíka. Keď som surfoval po nete a hľadal nie čo o ruženci našiel som toho veľa a niektoré ma aj prekvapili:-) Ruženec ako tetovanie na ruke či členku; ruženec ako ozdobný šperk na krku španielskych dám; ruženec ako upomienkový predmet k filmu Pokrvný bratia;ruženec ako umelecký predmet vyrobený s kosti.... Aleaj tak si myslím že ten môj je mi najbližší, najkrajšií a najmilší:-) A mimochodom keď som bol maldší a pracoval som v panelárni, prišli k nám pracovať rusi na skládku. A jeden rus sa zaujímal o ruženec ako o pomôcku ktorou sa dá ukludniť, lebo vraj jeho preberanie zrniečok medzi palcom a ukazovákom ukľudňuje - masíruje stimulačné body:-) No aj toje pohľad na ruženec:-)

Len tak. | stály odkaz

Komentáre

  1. Moslimovia a ruzenec,
    Boria. Nie som Katolik ale studoval som historiu takze trochu viem nieco o Ruzenci. AK si precitas spätne tvoj blog zistis jednu vec. ANi raz si nespomenul slovo Boh. Pises ze si krestan. No Krestania vyznavaju jednie trojicu s zivym Jeziosopm. Katolici uctievaju ticicky ak nie miliony svatych a aj ten tvoj ukludnovaci predmet je trochu daleko od Krestanstva. Nemodlis sa k Bohu ale k sprostredkovatelu. Hadam mi nechces povedat ze nepoznas z pisma ze je len jeden spúrostrdkovatel medzi Tebou a Bohom a nim je Jezis. Nikde v Bozom SLove nenajdes nic o uctievani cez predmety elbo osoby. Toto je tam vsade nazvane okultizmom. A iste si si nasiel ze ruzenec sa zacal pouzivat velmi velmi neskoro po Kristovy a vysiel v principe z pohanskych nabozenstiev. Vid hynduizmus, mopdlitebne kulicky, točítka najdes vo vela kulturach. Napriklad ruzenec pouzivaju aj moslimovia, len títo sa iste nemodlia k sprostredkovatelovy. Je cudne. Jednym z dovodov vzniku moslimskeho nabozenstva bol odpor k modlarstvu, ktore v tej dobe v katolickej cirkvy prebiehal a vidis. AJ moslimovia sa klanaju kamenu a pouzivaju storene veci k uctievaniu.
    Shalom
    publikované: 29.11.2008 20:30:34 | autor: Miro (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. add moslimovia a ruzenec
    Milý Mirko:-) ďakujem za tvoj komentár. Ja osobne som pozabudol že prispevky nečítajú iba katolíci, lebo katolíkovy tie moje slova boli určite jasné. Určite by aj protestan mal výhrady pre prílišnú úct ktorú prejavujú katolíci Matke Ježišovej. Verím že si študovaný, inteligentný a máš rozhľad takže potom usudzjujem že si si aj preštudoval KKC kde najdeš odpoveď na "kult k Matkej Bože", na učiťelský úrad Cirkvi, prečo máme pápeža...Čo sa týka okultizmu to nemá nič spoločné s Bohom.Skrze Máriu cez jej fiat prišiel Kristus,nemslíš??? Matka Božia ako ju my katolíci uctievame, Matka Ježiša Krista nie je rovná Bohu ale je sprostretkovateľka milostí. Určite to najdeš v jej Magnifikáte. Mirko za predpokladu že Nový zákon neberieš len jednu z kníh s naboženskou tematikou. A viera moslima je určite v dnešnej dobe skúšaná lebo je spájaná extremizmom, fanatizmom, svätou vojnou, mudžahidmi a veď vieš zapneš CCN, otvoríš noviny a máš strach stretnúť moslima na ulici. Nečítal som korán ale myslím si že sebevražda nie je Božím zámerom.Veď život som si nekúpil, nezaslúžil a nie je môj takže nemám nárok si naň siahnuť. Takže aby som sa vrátil k ružencu, ružencom si skrze Máriu ktorá sprostredkúva milosti tie to milosti vyprosujem.A aké milosti: milosť dobré ho života, dobrej smtri, pokoj národom, lásku medzi ľudmi, zdravie pre chorých, chlieb pre hladných....a na zemi pokoj dobrým ľuďom. Milosti ktoré ako Matka môže vyprosiť od svojho Syna Ježiša Krista môj ho Pána. Prajem ti pretože je dnes prvá adventná nedeľa u katolíkov požehnaný deň.Boria
    publikované: 30.11.2008 07:40:55 | autor: lackovicboris (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014